Malzemeler:
1 litre süt, 100 gram tereyağı veya margarin, 1 paket vanilya, 1 su bardağı toz şeker, 1 su bardağı un, 1 yemek kaşığı pirinç unu, Damla sakızı
Süsleme Malzemeleri:
Tarçın, Sade bisküvi
Yapılışı:
Tavada margarini eritiyoruz. Üzerine unu ilave ediyoruz ve hafif sarı olana kadar kavuruyoruz. Sonra içine sütü karıştıra karıştıra ilave ediyoruz. Daha sonra vanilyayı, toz şekeri ilave edip, kaynayana kadar pişiriyoruz. Son olarak damla sakızını ekliyoruz. Hazırladığımız karışım sıcak iken, içine pirinç ununu ilave edip, blender ile 12 dakika kadar çırpalım ve soğumaya bırakıyoruz. Bisküvileri kırıyoruz ve bisküvileri borcamın altına seriyoruz. Üzerine, hazırladığımız karışımını döküp tarçınla süslüyoruz.
Afiyet olsun.