Paşa Lokumu Tatlısı


Malzemeler : 

1 su bardağı un, 1 su bardağı şeker, 1 paket vanilya, 2 buçuk su bardağı süt, 125 gr margarin ya da tereyağı, Hindistan cevizi

Yapılışı : 

Tereyağını bir tencerede eritiyoruz. Üstüne unu koyup güzelce kavuruyoruz. Şekeri de ekleyip kıvama geldiğinde ocaktan alıp karıştırmaya devam ederek sütü ekliyoruz. Sonra vanilyayı da ekleyip ocağa tekrar koyarak yoğun bir muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırıyoruz. Tencereyi ocaktan alıp ılıdığında buzdolabına koyuyoruz ve 3 saat dinlendiriyoruz. Ardından dolaptan çıkardığımız hamurdan parçalar koparıp top halinde yuvarlıyoruz. Yuvarladığımız topları hindistan cevizine bulayıp servis ediyoruz.


Afiyet olsun.