Malzemeler :
400 gramtel kadayıf, 1/2 su bardağıtoz antep fıstığı, 1 yemek kaşığı tereyağı
Muhallebisi :
4 su bardağı soğuk süt, 2 yemek kaşığı un, 1 yemek kaşığı mısır nişastası, 5 yemek kaşığı toz şeker, 1 adet yumurta sarısı, 1 paket vanilya, 1 paket toz krem şanti, 1 yemek kaşığı tereyağı
Üzeri :
100 gram kaymak, 1/2 su bardağı toz antep fıstığı
Yapılışı :
Tatlının taban ve üst katını oluşturacak olan kavrulmuş kadayıfı hazırlamak için; tel kadayıfı küçük parçalar haline getirin. Tereyağını bir tavada kızdırın. Küçük parçalar haline getirilmiş tel kadayıfı, toz Antep fıstığıyla birlikte orta ateşte renk alana kadar kavurun. Sürekli karıştırarak yaklaşık 15 dakika kadar kavurduğunuz tel kadayıfın yarısını tatlıyı hazırlayacağınız cam kabın tabanına yayın. Kalan kısmını soğuması için bekletin. Tatlının muhallebisi için; soğuk süt, un, mısır nişastası, toz şeker, vanilya ve yumurta sarısını derin bir tencereye aktarın. Tüm malzemeyi bir çırpıcı yardımıyla karıştırdıktan sonra tencereyi ocağa alın. Sürekli karıştırdığınız muhallebiyi, kıvam alana kadar orta ateşte pişirin. Kıvam alıp, kaynamaya başlayan muhallebiye tereyağı ve toz krem şantiyi ilave edin. Ocaktan aldığınız muhallebiyi, bir mikser yardımıyla yüksek devirde karıştırdıktan sonra kadayıfların üzerine dökün. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra kalan kavrulmuş kadayıfları üzerine serpiştirin. Kıvam alması için tatlıyı buzdolabına kaldırın. Soğutup, dilimlediğiniz tatlıyı toz antep fıstığı ve arzuya göre kaymak ilavesiyle servis edin.
Afiyet olsun.