Malzemeler :
10 adet güllaç yufkası, 1 buçuk litre süt, 3 su bardağı toz şeker, 1 paket şekerli vanilin
Üst Malzemeleri:
Antep fıstığı, Kiraz şekerlemesi
Yapılışı :
Tencereye sütü, toz şekeri, vanilyayı tencereye koyuyoruz ve orta ateşte karıştırarak kaynatıp ılımaya bırakıyoruz. Fırın tepsisine parlak kısmı üste gelecek şekilde bir adet güllacı yerleştiriyoruz. Güllacın her yerini ıslayacak şekilde 1-2 kepçe kadar hazırladığımız karışımdan üzerine döküyoruz. Güllaçların tamamı bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz. Güllacın en üstüne hazırladığımız karışımdan döküp süsleyerek bir gece buzdolabında bekletiyoruz.
Afiyet Olsun.