Muzlu Muhallebi Tarifi


Malzemeler:

4 su bardağı süt, 1 su bardağı şeker, 1 su bardağı irmik, 1 paket vanilya, 50 gram margarin

İç Malzemeleri:

4 muz

Süs Malzemeleri : 

1 paket Krem şanti, Kıyılmış çikolata


Yapılışı :

Süt, irmik, şeker ve vanilyayı pişiriyoruz. Ocaktan aldıktan sonra margarin ekleyip karıştırıyoruz. Muzları dilimleyip tatlının yarısını tepsiye döküyoruz. Cam bir tepsi kullanılıyorsa yapışmaması için ıslatıyoruz. Üzerine muz dilimlerini diziyoruz ve tatlının geri kalanını üzerine döküyoruz. paketteki tarife göre hazırladığımız krem şantiyi de üzerine yaydırıp (krem şanti kullanmayabilirsiniz.)  muz dilimleri ve çikolatayla süsleyip soğuduktan sonra 1 saat buzdolabında bekletiyoruz.

Afiyet olsun.