İrmik Tatlısı


Malzemeler : 

9 yemek kaşığı irmik, 9 yemek kaşığı toz şeker, 5 su bardağı süt, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu, 1 paket vanilya

Servis için : 

2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi



Yapılışı : 

Sütü, irmiği, toz şekeri, limon kabuğunu ve vanilyayı tencereye aktarın. Tatlıyı koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tatlının kalıbından kolay çıkartılması ve dilimlenebilmesi için; ıslatıp, suyunu süzdürdüğünüz bir kaba irmikli harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin. Kalıbından ters çevirerek çıkarttığınız tatlının üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi ve ceviz içi ekledikten sonra dilimleyerek servis edin.

Afiyet olsun.