İrmik Tatlısı
Malzemeler :
9 yemek kaşığı irmik, 9 yemek kaşığı toz şeker, 5 su bardağı süt, 1 adet rendelenmiş limon kabuğu, 1 paket vanilya
Servis için :
2 yemek kaşığı rendelenmiş hindistan cevizi, 1 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Yapılışı :
Sütü, irmiği, toz şekeri, limon kabuğunu ve vanilyayı tencereye aktarın. Tatlıyı koyu bir muhallebi kıvamı alana kadar sürekli karıştırarak pişirin. Tatlının kalıbından kolay çıkartılması ve dilimlenebilmesi için; ıslatıp, suyunu süzdürdüğünüz bir kaba irmikli harcını aktarın. Üzerini bir spatula yardımıyla düzelttikten sonra buzdolabında 4- 5 saat kadar bekletin. Kalıbından ters çevirerek çıkarttığınız tatlının üzerine rendelenmiş Hindistan cevizi ve ceviz içi ekledikten sonra dilimleyerek servis edin.
Afiyet olsun.