Sarımsağın faydaları ve zararları


SARIMSAĞIN FAYDALARI NELERDİR?

Güçlü bir antibiyotik olan sarımsak enfeksiyonlara karşı savaşarak bağışıklık sistemini güçlendirir.

Kalp dostu olan sarımsak, kan dolaşımını hızlandırarak kalp krizi ve felç geçirmeye neden olabilecek damar tıkanıklıklarının önüne geçer.



Kansere yakalanma riskini azaltır.

Pankreas ve kolon kanserini önleyici özelliği vardır. Kanserli hücrelerin gelişimini yavaşlatır.

Alzheimer hastalığına iyi gelir.

Kan şekeri seviyesini düşürür.

Atardamar kireçlenmesinin önüne geçer.

Kandaki kolesterol düzeyini düşürür.

Yüksek tansiyonu düşürür.

Bağırsak kurtları ve vücutta bulunan diğer parazitleri öldürür.

Akciğer, karaciğer, safra kesesi ve kalp gibi önemli organları güçlendirir.

İdrar söktürücü özelliği vardır.

Kalbi besleyen koroner damarları genişletir.

Kalp adelelerini güçlendirir.

Kabızlığı önler.

Diş ağrısına iyi gelir.

Saç tedavisinde de kullanılan sarımsak saç dökülmesini yavaşlatır.

Vücudu sivri sinek ve haşerelerden korur.

Ateş ve tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir.

Mantar tedavisine yardımcı olur.

Kulak iltihaplanmasını giderir.

Mide ve bağırsaklarda oluşan enfeksiyonları öldürerek dezenfekte eder.

İştah açar.

Vücutta oluşan yara ve çıbanları yok eder.

Bronşite ve diğer nefes borusu rahatsızlıklarına iyi gelir.

Safra salgısının salınımını arttırır.

İdrar yolları ve böbreklerde taş oluşumunun önüne geçer.

Cinsel gücü arttırır.

Balgam, idrar, safra ve gaz söktürücü özelliktedir.

SARIMSAĞIN ZARARLARI NELERDİR?

Aşırı tüketildiğinde mide de ağrı ve ciltte kaşıntı ile karşılaşılmıştır.

Aşırı tüketim sonucunda halsizlik ve baş ağrısı gibi sorunlar ortaya çıkar.

Kan inceltici özelliğinden dolayı, kan inceltici ilaç kullanan hastalar kesinlikle doktorlarına danışmadan kullanmamalıdırlar.